(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Бұл мақалада меншікке байланысты шет елдердің қылмыстық заңнамасындағы ұғымына тал дау жүргізілді. Зерттеу барысында Испания, Франция, Голландия, Германия, Швейцария, Польша, Швецияның қылмыстық заңдары қарастырылды. Автор арқылы шет елдердің арнайы меншікті қылмыстық құқықтық қорғау аясында кешенді зерттеулер жүргізілген. Меншікті қорғау саласындағы шет елдердің қылмыстық нормаларын, егжей-тегжей зерттеліп, шет елдердің тиімді тәжірибесін ҚР қылмыстық заңнамсына пайдалану мақсатында салыстырмалы түрде құқықтық талдау жасалған. В данной статье рассматриваются вопросы, связанные с понятием собственности, в странах дальнего зарубежья. В процессе исследования проведены анализ уголовного законодательства Испании, Франции, Голландии, Германии, Швейцарии, Польша, Швеции. Также автором проведе но комплексное исследование, специально посвященное изучению зарубежного законодательства в сфере уголовно-правовой охраны собственности, на основании которого проведен подробный сравнительно-правовой анализ зарубежного уголовного законодательства и РК с целью использо вания положительного зарубежного опыта в уголовном законе РК.