(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В статье проводится исторический анализ уголовного законодательства об ответственности за посягательства на права и свободы личности в области брачно-семейных отношений, досоветского исоветского периода. Изучение истории уголовного законодательства анализируемого периода показывает, что уголовно-правовая регламентация была направлена на эффективную защиту прав и свобод женщин и несовершеннолетних в области брачно-семейных отношений. Мақалада кеңестік дәуірге дейінгі және кеңестік кезеңдегі тұлғаның неке-отбасылық қатынастар аясындағы құқықтары мен бостандықтарына қолсұғушылық үшін жауаптылық туралы қылмыстық заңнамаға тарихи талдау жасалған. Талданылатын кезеңдегі қылмыстық заңнаманың тарихын зерттеу қылмыстық-құқықтық реттеудің әйелдер мен кәмелетке толмағандардың неке-отбасылық қатынастар аясындағы құқықтары мен бостандықтарын тиімді қорғауға бағыт талғандығын көрсетеді.