(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Баяндамада Қазақстан Республикасының қоршаған ортаны қорғау саласындағы халықаралық ынтымақтастыққа қатысу басымдықтары қарастырылады. Автор баяндамада табиғатты пайдалану саласындағы халықаралық міндеттемелерді адал орындау қағидасын қарастырған. Сонымен қатар, төтенше экологиялық жағдайлар болғанда халықаралық көмек көрсету және өңірлік экологиялық мәселелерді шешу жолдарын талқылайды. Автор халықаралық құқықтың нормалары мен қағидаларын қолдану және орнықты даму саласындағы халықаралық бастамаларға қатысу басымдықтарын зерттейді. В данной статье рассматривается понятие экологического вреда по современному законодательству РК. Автор в данной статье рассматривает правило международного обязательства в отрасли использования природных ресурсов. А также анализирует оказание помощи в период чрезвычайно экологического состояния в регионе. Исследует приоритеты участия правил и норм международного права в отрасли устойчивого развития международных инициатив.