Anniversary under the sign of tireless work: we honor traditions, we introduce innovations (Journal of actual problems of jurisprudence, 2022)
Мақала Тәуелсіздіктің 30-жылдығы қарсаңында әл-Фараби атындағы ҚазҰУ-ң жетістіктеріне арналған. 1991 жылы Әл-Фараби есімін беру университеттің дамуына, халықаралық байланыстардың нығаюына қалай әсер еткені талданады. Университет өмірінің барлық салалары - академиялық саясат, ғылыми әлеует, әлеуметтік даму, өскелең ұрпақты тәрбиелеу, халықаралық байланыстар, кәсіподақ жұмысы қарастырылады. Авторлар ҚазҰУ оқуға түскен талапкерлер саны бойынша да, жұмысқа орналасқан түлектер саны бойынша да республикада танымал көшбасшы болып табылатынына ерекше назар аударады. Жеке үлгідегі диплом беделді сапалы білім берудің кепілі болып табылады. Авторлар біздің ЖОО-ның ғылыми әзірлемелеріне назар аударады. Өйткені еліміздегі мемлекеттік гранттарын алушылардың үздік ондығының алдыңғы сапында Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінің жас ғалымдары тұр. Ұжымдық шарт егжей-тегжейлі талданады, оның шеңберінде қызметкерлерді әлеуметтік қорғау туралы заңнама нормаларын іске асыру, жетекші үкіметтік емес ұйымдармен, өңірлік және салалық кәсіподақтар бірлестігімен пікірсайыс алаңдарын ұйымдастыру міндеті қойылады. Соңында авторлар болашақ қазынасы әлемдік деңгейдегі білім беру мекемесі ғана емес, сонымен қатар әлемдік қоғамдастыққа ең жақсы идеяларды құруға және таратуға, білім таратуға және тәжірибе алмасуға қабілетті ғылыми - зерттеу, білім беру, сараптама және әлеуметтік белсенділік орталығы деп тұжырымдайды.Tүйін сөздер:ҚазҰУ, тәуелсіздік, мерейтой, білім, ғылым.