Some questions the right of the public to obtaining ecological information. Жұртшылықтың экологиялық ақпарат алуға құқығының кейбір сұрақтары. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Access to information, public participation in decision making and access to justice guaranteed by the Constitution of the Republic of Kazakhstan . Existing legislation of the Republic of Kazakhstan gives the public the right to obtain information , including environmental information , public access to decision-making and justice.Ақпаратқа кіру, шешімдер қабылдау процесіне жұртшылықтың қатысуы және қоршаған ортаға қатысты мәселелер бойынша сот әділдігіне қол жеткізу Қазақстан Республикасы Конституциясымен кепілдендірілген.Қазақстан Республикасының заңнамасы ақпарат алуға, оның ішінде экологиялық ақпаратпен, қоғамның шешімқабылдауға деген қолжетімділігі мен сот төрелігін жүзеге асыруға құқық береді.
Keywords: the law; the right of access to environmental information; public; environmental protection; public access to decision-making and justice; заң; құкық; жұртшылық; экологиялық ақпаратқа қолжетімділігі. қоршаған ортаны қорғау