Банк депозиттерін құқықтық қорғаудың кейбір аспектілері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада банктік салымдар мен депозиттер туралы және ҚР қаржы жүйесінің тұрақтылығын қамтамасыз ететін міндетті кепілдік етуші депозиттер туралы қарастырылған. Сонымен қатар, банк жүйесіне сенімділікті қолдау аспектілерін және депозитарларға кепіл беруді төлеу жолдары көрсетілген. Мақалада банк операцияларын құқықтық реттеу саласындағы және ислам салымдарын жүргізу банктік заңдардың нормалары және оларға талдау жасау мазмұны қаралған.Түйін сөздер: банктік депозит, банктік салым, кепілдік депозит, Кепілдік депозиттердің қазақстандық қоры, Ислам банкі.