Қазақстан Республикасындағы корпоративтік құқықтың дамуы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Осы мақалада авторлар корпоративтік құқық қандай да бір жаңа тұжырымдама болып табылмайтындығын және қазіргі кезеңдегі Қазақстандағы корпоративтік заңнамалардың кеңес кезеңінен бүгінгі уақытқа дейінгі даму кезеңдерін атап өтеді. Корпоративтік құқықтық қатынастардың мазмұнымен жеке құқықтық қатынастардың табиғатына көзқарас ұсынылады. Авторлар Қазақстан Республикасындағы корпоративтік заңнамаларды жетілдірудің жолдары мен маңызды аспектілерін көрсетеді. Жеке көзқарас ретінде Қазақстандағы Кәсіпкерлік кодекстің (авторлар оны қолдамайды) идеясына және Қазақстандағы корпоративтік заңнамалардың дамуы үшін ЕАЭО азаматтық заңнамалардың қағидаларын даярлау маңыздылығы көрсетіледі.Түйін сөздер: корпоративтік заңнамалар, акционерлік заңнамалар, корпорация, корпоративтік құқық қатынастар.