(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада автор ғаламдық процестерді жəне кейбір ХХI ғасырдың қауіпті талаптар мен қатерлерін атап өтуге тырысады. Бұл мағынада ХХ-ғасыр жаңа дəуірге бастама сауса, ал адамзаттылық келе жатқан жүзжылдықтың талаптарына жауап тапуы іс болған кезде оның ақыры қатерлі шиелініс түрінде көрінеді. Кезөкелген бағдарлама қауіптерді бағалаудан басталады. Сондықтан да бұл қауіптерді дүрыс бағалау маңызды.