(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Some peculiarities of the transferring rights according to bill of exchange are considered in the article.There are also some controversial issues in bill of exchange circulation dealing with legal effect, arising the transfer rights on bill of exchange in accordance with volume and content of transferring rights,committing by different types of endorsement, considered by the legislation on bill of exchange. Also in the article attention is paid to the issues dealing with the parties’ responsibility of bill of exchange liability. Мақалада вексел қатынастары бойынша туындайтын құқықтардың мазмұны анықталып, оның азаматтық-құқықтық айналымға қатысушылардың арасындағы есеп айырысу мүмкіншіліктеріне ықпалы зерделенген. Бүгінде еліміздің құқық пайдалану тәжірибесінде вексел арқылы берілетін құқықтардың мазмұны мен көлемі жағынан туындайтын заңи салдарлар белгілі дәрежеде анықталмаған. Осыған байланысты мақалада векселдің құқықтық табиғатын анықтауда белгілі батыл қадамдар жасалып отыр. Соның бірі, әрине векселдік міндеттемеге қатысушылардың жауапкершілігіне байланысты туындайтын сұрақтар. Аталған мәселелер де қажетті деңгейде зерделеніп, олар бойынша да тұжырымдар жасалған.