Қазақстан Республикасында эвтаназияны қолданудың қылмыстыққұқықтық мәселесі - Тажибаев, Б. Н. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2015)
Бұл мақалада автормен Қазақстан Республикасында эвтаназияның қолданылуына талдау жүргізіледі, сондайақ қылмыстыққұқықтық, діни, философиялық және медициналық аспектілерді ескере отырып, белсенді және бәсең эвтаназия ұғымдарына түсініктеме беріледі. Салыстырмалықұқықтық талдау, зерттеу статистикасы мен сот практикасы нәтижесінде, медицина қызметкерлерінің эвтаназияны қолданғаны үшін қылмыстыққұқықтық жауапкершілігі туралы нормалардың авторлық редакциясы ұсынылады.