Ақпараттандыру және байланыс саласындағы қылмыстық құқық бұзушылықтарға қарсы тұру аясындағы мемлекеттің қылмыстыққұқықтық саясаты туралы - Маликова, Ш. Б.; Ергали, А. М. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2015)
Мақалада ақпараттандыру және байланыс саласындағы қыл мыстық құқық бұзушылықтарға қарсы тұру аясындағы мемлекеттің қылмыстыққұқықтық саясатының мәселелері қарастырылған. Ақ параттандыру және байланыс саласындағы қылмыстық құқық бұ зушылықтардың қоғамға қауіптілігі зерттелінген. Қылмыстылықтың сапалық өзгеруіне әсер ететін факторлар талданыла отырып, ком пьютерлік қылмыстық құқық бұзушылықтарға қарсы тұрудың кешен ді шаралары зерделенген.