К вопросу о сущности стадии возбуждения уголовного дела.Қылмыстық іс қозғау сатысы бойынша кейбір сұрақтар. - Kulanbaeva., Z. A. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Статья посвящена актуальным проблемам стадии возбуждения уголовного дела. В статье рассматриваются вопросы о сущности первой уголовно-процессуальной стадии и ее месте в системе уголовного судопроизводства, поводы и основание для возбуждения уголовного дела, анализируется процедура принятия, регистрации и предварительной проверки сообщений о преступлениях. Отдельное внимание уделено проблемам применения специальных познаний в стадии возбуждения уголовного дела, а также вопросам взаимодействия следователей и органов дознания на этом этапе уголовного процесса.Бұл мақалада қылмыстық іс қозғау сатысының өзекті мәселелері көрініс табады. Сонымен қа тар қылмыстық іс қозғауға дейінгі әрекеттер, оның сот өндірісіндегі алатын орны, іс қозғауға деген негіздер мен себептері және де қылмысты алдын ала тексеруден, оны тіркеу мен қабылдау мәселелері талқыланып жазылады. Ерекше көңіл аударатын жайт, қылмыстық іс қозғау барысында арнайы тәжірибелерді қолдану мәселелеріне көңіл аударыла отырып, осы сатыда іске қатысушы тараптар мен құқық қорғау органдары арасындағы байланыстар дәйек етіледі.