Понятие и порядок оформления завещания.Өсиеттің ұғымына және рәсімдеу тәртібі. - Nurahmetova., G. G.; Mynbay., I. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Данная статья посвящена понятию и порядку оформления завещания. Завещание представляет одну из форм перехода имущества. Под наследованием по завещанию понимается переход прав и обязанностей умершего к лицам, указанным им самим при жизни, на случай смерти. Правовое регулирование отношений, связанных с завещанием, играет ведущую роль. Так как назначение завещания состоит в том, чтобы определить порядок перехода всего наследственного имущества или его части к определенным лицам.Аталған мақала өсиеттің ұғымына және рәсімдеу тәртібіне арналған. Өсиет дүние-мүліктің өткелі нысандарының бірін ұсынады. Өсиет бойынша мұрагерлік бұл өлінің міндеттері мен құқықтары оның тірі кезіндегі оның өлім уақиғасына байланысты өсиетте көрсетілген тұлғалар. Өсиетпен байланысты қатынастарды құқықтық реттеу маңызды рөл атқарады. Өсиеттің мақсаты барлық мұрагерлік мүлкінің немесе оның бөлшектері белгілі бір тұлғаларға ауысуының анықтау тәртібінде жатыр .