Қазақстан Республикасының жосықсыз бәсекелестіктен қорғау саласындағы заңнамалары туралы. - Balabiev., K. R. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада Қазақстан Республикасында жосықсыз бәсекелестік, монополияландыру, бәсекелестік қатынастарды реттеудің негіздері айқындалып, нарық субъектілері мен тұтынушылардың құқықтарын шектелген монополистік қызметтен, мемлекеттік органдардың бәсекелестікке қарсы іс- әрекеттерінен және жосықсыз бәсекеден қорғаудың құқықтық негіздері қарастырылған. Сонымен қатар, нарық субъектісіне немесе оның іскерлік беделіне залал келтіретін теріс немесе бұрмаланған мәліметтер, тұтынушыларды тауардың сипаты, дайындалу әдісі мен орны, тұтынушылық қасиеттері, тауар сапасы немесе оны өндірушілер туралы жаңылыстыру, нарық субъектісінің өндіретін немесе сататын тауарларын басқа нарық субъектілердің тауарларымен сыпайы емес түрде салыстыруға сараптама жасалған.В статье рассмотрены вопросы правового регулирования недобросовестной конкуренции, защиты хозяйствующих субъектов и потребителей от монополистической деятельности, действий государственных органов и недобросовестной конкуренции. Наряду с этим проанализированы основные понятия недобросовестной конкуренции, как распространение искаженных сведений, способных причинить убытки хозяйствующему субъекту, введение потребителя в заблуждение, некорректное сравнение субъектом производимых им товаров с товарами других субъектов, разглашение информации, составляющей коммерческую тайну.