Общая характеристика трудовой деятельности судей Республики Казахстан. Қазақстан Республикасы сотының еңбек қызметінің жалпы сипаттамасы. - Suleymenova., S. Zh.; Kirbassova., Z. O. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В данной статье рассматриваются вопросы трудовой деятельности судей в Республики Казахстан. Дается общаяхарактеристика судебной власти, а также рассмотрение судомспоров и дел. Приводятся сущностные свойства труда судей. Освещаются проблемные моменты в дифференциации труда судей.Приводится характеристика правосудия в Республике Казахстан.Бұл мақалада Қазақстан Республикасы сотының еңбек қызметінің сұрақтары қарастырылады. Сот төрелігіне және сотпен қаралатын даулар мен істерге жалпы сипаттама беріледі. Сот еңбегінің мәндік қасиеттері келтіріледі. Сот еңбегін саралау барысында туындайтын мәселелік сәттер. Қазақстан Республикасындағы әділеттілікке сипаттама келтіріледі.