ҚР Президентінің заң шығару бастамашылығы құқығын жүзеге асыруы. Специфика деятельности Президента РК как субъекта законодательной инициативы. - Zharbolova., A. Zh. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада ҚР Президентінің заң шығару бастамашылығы құқығының реттелу жағдайы, оны жүзеге асырудың тәртібі қарастырылған. Сонымен қоса, ҚР Президентінің парламент қарауына енгізетін заң актісінің жобасын әзірлеу және оны мәжіліс қарауына енгізу мәселелері сараланған.В данной статье рассмотрены вопросы правового регулирования права законодательной инициативы Президента РК, формы и порядок ее осуществления. Подробно анализируется порядок разработки проектов законодательных актов и их внесения Президентом в Мажилис Парламента РК.