Заң психологиясы құқық саласының бір ғылымы ретінде.Юридическая психология как наука в системе отрасли права. - Amreeva., I. S.; Zhangushukova., A. Z.; Alshurazova., A. A. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақала заң психологиясының құқық саласындағы жеке бір ғылым ретінде қалыптасуына себеп болған тарихи аспектілерді қамтиды. Құқық саласының ажырамас бір бөлігі болып танылатын заң психологиясының пәніне қатысты туындаған сұрақтарды жекелеген психологтар, заңгерлер және өзге ғылым саласындағы ғалымдар шешуге тырысқан. Заң психологиясының алғашқы даму кезеңдері құқық ғылымы аясында туындаған сұрақтарды шешу үшін психологияға жүгінуге қажет тіліктің туындауымен байланысты. Мақалада заң психологиясының даму тарихы кеңінен зерттеліп, осы ғылым саласы бойынша жарық көрген ірі еңбектердің атаулары көрініс тапқан. Сонымен қатар, заң психологиясының ажырамас бөлігі саналатын сот психологиясы мен психиатриясының пайда болу негіздері жайлы да айтылған.Данная статья охватывает исторические аспекты, которые являются причиной становления юридической психологии как отдельной науки права. На вопросы, возникшие по отношению к данному предмету, были даны ответы психологами, юристами и другими учёными иных отраслей права. Первоначальные этапы возникновения и развития юридической психологии связаны с необходи мостью психологических знаний. В статье рассмотрена в широком порядке история юридической психологии и отражены названия громких трудов учёных в этой сфере. Также описаны основания возникновения судебной психологии и психиатрии, которые являются основными и неразрывными частями юридической психологии.