Особенности применения наказаний несовершеннолетним. Кәмелетке толмағандарға жазаларды қолданудың ерекшеліктері. - Schajachmetova., Zh. B. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Эффективное применение наказания по уголовному кодексу РК важно в борьбе с преступностью среди несовершеннолетних. Автор также в статье поднимает вопросы о создании и о теоретической разработке единой науки ювенологии и нового института ‒ принудительных мер коррекционного воздействия.Кәмелетке толмағандар арасындағы қылмыстылықтың алдын алуда ҚР қылмыстық кодексінде қарастырылған жазаларды тиімді қолданудың маңызы зор. Автор мақалада бірыңғай ювенология ғылымын және мәжбүрлі түзеу (коррекция) шаралары жөніндегі жаңа институтты құру және құрастыру мәселелерін көтереді.