Халықаралық ұйымдардың халықаралық құқық нормаларын қалыптастыру қызметінің дамуы. Тенденции развития процесса формирования международных правовых норм международными организациями. - Ismailov., A. A.; Omarbaeva., L. K.; Tulendy., E. E. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сәйкес халықаралық ұйымдардың халықаралық құқық нормаларын қалыптастыру үрдісінің даму тенденциясының мәні қарастырылды. Халықаралық құқық нормаларын қалыптастырудағы халықаралық ұйымдардың рөлін толық зерттеу үшін, құқық шығармашылық және құқықты құру (құқықты қалыптастыру) терминнің мазмұны анықталды.Халықаралық ұйымдар халықаралық құқық шығармашылық үрдісінде өте маңызды рөл атқарады және өте ерекше орын алады. Халықаралық құқықтың басқа да субъектілері секілді халықаралық ұйымдар юрисдикциялық нормаларды қалыптастыру үрдісіне қатысады. Сонымен қатар халықаралық ұйымдар, формализацияның қажетті элементін енгізіп, қалыптасқан орталықтандырылмаған халықаралық құқық шығармашылық үрдісі үшін, процедуралық шектерді анықтай отырып өте маңызды қызметті атқарады.В соответствии с целями научной работы рассматриваются значения тенденции развития процесса формирования международных правовых норм международными организациями. Для полного исследования роли международных организаций в формировании международных правовых норм были определены содержания терминов правотворчества и создания права (формирование права).Международные организации играют очень важную роль в процессе правотворчества. Как иные субъекты международного права, международные организации участвуют в процессе формирования юрисдикционных норм. Также международные организации, внедряя необходимый элемент формализации для сформированного децентрализованного процесса международного правотворчества, определяя процедурные ограничения, осуществляют важную службу.