Қазақстан Республикасында интеллектуалдық меншікті реттеуді құқықтық қамтамасыз ету. Правовое обеспечение регулирования интеллектуальной собственности в Республике Казахстан. - Salyhbaeva., A. T.; Umutbaeva., A. M. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада авторлармен Қазақстан Республикасында интеллектуалдық меншіктің құқықтық реттелуі көрсетілген.Сонымен қатар, зияткерлік меншіктің құқықтық реттелуі мен жүзеге асырумен, заңдарда белгіленген тәртіппен рәсімделген және материалдық тұлғаға көшірілген зияткерлік меншік нысандарының бәрі нарықтық тауар айналымында пайдаланылады және материалдық емес құндылықтар түрінде есепке алынғандығы қарастырылған.Зияткерлік меншіктің анықтамасы ретінде кешенді құқық нормаларының жиынтығы ретніде, яғни авторлық құқықтың объектісі болып табылатын өнер туындысы, шығармашылық, әдебиет туындысы, ғылыми зерттеу нәтижесінің өнер табысын заңсыз көшіруден қорғау мен рұқсатсыз қолданумен, таратуды қорғаудың құқықтық реттелуі қарастырылған.Авторами статьи рассматривается правовое регулирование интеллектуальной собственности в Республике Казахстан. В том числе интелектуальное право, связанное с личностью автора, включающее право признаваться автором произведения, право использовать или разрешать использовать произведение под подлинным именем автора, псевдонимом либо без обозначения имени (анонимно), право обнародовать или разрешать обнародовать произведение в любой форме, включая право на отзыв, а также право на защиту произведения, включая его название, от всякого искажения или иного посягательства, способного нанести ущерб чести и достоинству автора. Под авторскими правами необходимо понимать комплекс правовых норм, направленных на защиту результатов творческих произведений от копирования, исполнения или распространения без разрешения; особые законодательно определенные права авторов произведений науки, литературы, искусства на распоряжение и использование созданных ими творений.