Субъекты залогового правоотношения. Кепілдік құқықтық қатынастар субъектілері. - Nurahmetova., G. G.; Semenova., O. A. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Данная статья посвящена правовому статусу субъектов залогового правоотношения. Залог в настоящее время занимает особое место среди способов обеспечения исполнения гражданско-правовых обязательств. Залог как способ обеспечения исполнения гражданско-правовых обязательств традиционно служит в странах с рыночной экономикой. Залог является одним из важнейших факторов стабилизации гражданского оборота. Является надежным гарантом прав и законных интересов кредиторов.Мақала кепілдік құқықтық қатынастар субъектілерінің құқықтық мәртебесіне арналған. Кепіл қазіргі кезде азаматтық-құқықтық міндеттемелерді орындауды қамтамасыз етудің тәсілдері арасында ерекше орын алады. Кепіл азаматтық-құқықтық міндеттемелерді орындауды қамтамасыз етудің тәсілдері ретінде нарықтық экономика елдерінде дәстүрлі түрде әрекет етеді. Кепіл азаматтық айналымның тұрақтануының маңыздыфакторының бірі болып табылады. Несиегердің құқықтары мен заңды мүдделерінің сенімді кепілгері болып саналады.