Жеке өмір, оның қол сұғылмаушылығы және құқық: ұғымдар арақатынасы. Частная жизнь, ее неприкосновенность и право: соотношение понятий. - Shegebayeva., A. R. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Аталған мақалада автормен жеке өмір, отбасы құпиясы, жеке құпия ұғымдарына жан-жақты талдау жасалып, оның қылмыстық-құқықтық тұрғыдан қорғалуына ерекше мән берілген. Сонымен қатар, осы салада өз үлестерін қосқан ғалымдардың ой-пікірлеріне және қажетті заңнама нормаларына сүйене келе, докторантпеназаматтардың жеке өміріне қол сұғылмаушылық ұғымының анықтамасын беруге талпыныс жасалған.В настоящей статье автор на основе всестороннего анализа категорий «частная жизнь», «семейная тайна», «личная тайна» и «личная жизнь» рассматривает особенности их уголовно-правовой охраны. Вместе с тем автором осуществлена попытка дать определение понятию «неприкосновенность частной жизни» путем анализа норм действующего законодательства и точек зрения, высказанных учеными по данной проблеме.