РАЗВИТИЕ ЗАКОНОДАТЕЛЬНОЙ БАЗЫ ИНСТИТУТА НАБЛЮДАТЕЛЕЙ В РЕСПУБЛИКЕ КАЗАХСТАН. - Карашева, А. Р. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Қазақстан Республикасында бақылау институтының даму тарихi басталуы 1995 жылы 28 қырқүйекте № 2464 сайлау жөнiнде қабылданған Конституция Занымен тығыз байланысты. Бұл жұмыстың ерекшелiгi: автор сол кезеңнен берi соңғы 14 жылдың аралығында республикамыздағы бақылаушалардың жағдайына, олардың құқығына мен мiндетгерiне арналған Конституция Заңының қандай өзгерiстер еңгiзiлiп және осы мәселеге байланысты басқадай қабылданған заңдар туралы жан-жақты терең талдау берiп отыр. Және де автор Конституция Заңының ережелерiне халықаралық деңгейiнде қандай өзгерiстердi еңгiзу керектiгiн оз ойы мен пiкiрiн бiлдiредi.