ПРОБЛЕМЫ ПРАВОВОГО РЕГУЛИРОВАНИЯ ЗОНИРОВАНИЯ ЗЕМЕЛЬ В РЕСПУБЛИКЕ КАЗАХСТАН И В СТРАНАХ СНГ. - Тулеубаева., Г. Ж. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақала Қазақстан Республикасы мен ТМД елдерінде жерді аймақтарға бөлуді құқықтық реттеу мәселелеріне арналған. Республикада жер ресурстарын тиімді басқару мәселесіндегі кедергілер тек нормативтік шарттарды жетілдіруді ғана емес, сонымен қатар қабылданатын жер-құқықтық және әкімшілік-құқықтық нормативтік актілерді орындау механизмін жетілдіруді де қажет етеді. Атап айтқанда, жер қорын басқарудың ең маңызды функцияларының бірі жерді аймақтарға бөлуді қамтиды.