ОСОБЕННОСТИ АДМИНИСТРАТИВНОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТИ ЗА ВОДНЫЕ ПРАВОНАРУШЕНИЯ. - Мукашева., А. А. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Автор мақалада су құқықбұзушылықтары үшін әкімшілік жауапкершіліктің ерекшеліктерін қарастырады. Аталмыш ерекшеліктер әкімшілік жауапкершілікті заңды жауапкершіліктің және экологиялық-құқықтық жауапкершіліктің түрі болғандықтан қалыптасады.Әкімшілік жауапкершілікті заңды жауапкершіліктің өзге түрлерінен ара-жігін ажырататын ерекшеліктер де су құқықбұзушылықтары үшін әкімшілік жауапкершілікті де тура осындай ерекшеліктер сипаттайды. Бірақ әкімшілік жауапкершілікті сипаттайтын ерекшеліктер бұл жерде толығымен айқындалмайды, себебі бұл жерде экологиялық-құқықтық жауапкершіліктің ерекшеліктері де өз орнын табады. Осы мәселелердің барлығы ғылыми мақалада көрініс тапты.