О правовой природе постановлений нормативного характера высших судов стран СНГ. ТМД Жоғарғы Соттарының нормативтік қаулыларының құқықтық негіздері. - Abaydeldinov., T. M.; Suleimenova., S. J.; Nabiyeva., B. T. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В данной научной статье на основе исследования показан анализ о правовой природе постановлений нормативного характера высших судов стран СНГ. В статье видны примеры судебной практики по применению нормативных постановлений высших судов. Приведены мнения многих ученных о трактовке нормативных постановлений. А также приведено законодательное определение нормативного постановления Верховного Суда. Бұл ғылыми мақалада ТМД Жоғарғы Соттарының нормативтік қаулыларының құқықтық саралау зерттеулер негізінде жасалынған. Мақалада нормативтік қаулыларды сот тәжірибесінде пайдалану мысалдары келтірген. Сонымен қатар нормативтік қаулылар туралы ғалымдардың пікірлері берілген. Жоғарғы Соттарының нормативтік қаулылардың заңнамалық анықтамасы көрсетілген.