К вопросу о правовом понятии плагиата.Плагиаттың құқықтық түсінігінің мәселелері. - Zhatkanbaeva., A. E.; Baymahanova., D. M. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В статье рассматриваются современные подходы к понятию плагиата. Анализируются методы противодействия нарушениям авторских прав в Казахстане. Рассмотрены основные задачи, стоящие перед наукой информационного права. Проведен анализ направлений государственной политики в области честности научных изысканий. Рассмотрены проблемы, с которыми сталкивается современная наука в борьбы с плагиатом. Берілген мақалада плагиат түсінігіне қазіргі заманауи көзқарастар қарастырылады. Қазақстандағы авторлық құқыққа қатысты құқықбұзушылық әдістеріне сараптама жасалынады. Ақ параттық құқық ғылымының алдына қойылған негізгі мәселелер қарастырылады. Ғылыми ізденістердің адалдығы саласына қатысты мемлекеттік саясат бағыттарына сараптама жүргізіледі. Сонымен қатар, қазіргі таңда заманауи ғылым соқтығысатын плагиатпен күрес мәселелері қарастырылады.