1990-1993 жылдарда Қазақстанның конституциялық заңнамасының дамуы. Развитие Конституционного законодательства Казахстана в 1990-1993 годы. - Zharbolova., A. Zh.; Tusupova., A. Zh. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада Қазақстанның конституциялық заңнамасының қалыптасуы мен дамуының үшінші ке зеңі, яғни 1990-1993 жылдарда конституциялық заңнаманың дамуы қарастырылды. Тиісінше мақалада бұл кезеңде қабылданған конституциялық-құқықтық актілер сараланып, олардың мазмұны мен маңызына сипаттама берілді. Қорытындысында 1990-1993 жылдарда қабылданған конституциялық заңнаманың маңызы мен рөлі туралы жалпы түйін беріліп, олардың егемен, тәуелсіз Қазақстанның конституциялық заңнамасының құрылуы мен қалыптасуында негіз болғандығы баяндалды. В данной статье рассматривается третий этап становления и развития конституционного законодательства Казахстана, который включает период 1990-1993 гг. Соответственно, в статье раскрывается содержание конституционно-правовых актов, принятых в этот период, также дается анализ. В заключении сделан вывод о значении и роли конституционного законодательства Казахстана, принятого в этот период, который стал базой для формирования и развития конституционного законодательства суверенной, независимой Республики Казахстан.