Теоретические основы правосубъектности и деятельности защитника-адвоката в уголовном процессе Республики Казахстан.Қазақстан Республикасының қылмыстық іс жүргізу процесіндегі қорғаушы – адвокаттың құқық субъектілігі және қызметінің теориялық негіздері. - Kogamov. А. М. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Автором статьи осуществлен теоретический анализ системных и комплексных научных исследований ученых-правоведов Казахстана, разработанных за годы независимости страны по вопросам адвокатской деятельности в уголовном процессе. Проведена классификация данных научных трудов по объекту исследования, рассмотрены наиболее ценные и спорные положения и предложения авторов. По итогам изучения сделаны выводы касательно состояния развития юридической науки Казахстана в части исследования деятельности защитников– адвокатов по уголовным делам. Мақала авторымен қылмыстық іс жүргізудегі адвокат қызметінің мәселелері бойынша еліміздің тәуелсіздік жылдарында әзірленген, Қазақстанның құқықтанушы-ғалымдарының ғылыми зерттеулеріне кешенді және жүйелі теориялық талдау жасау жүзеге асырылды. Зерттеу нысандары бойынша аталмыш ғылыми еңбектердің жіктелуі жүргізілді, авторлардың аса құнды және даулы ережелері қаралды. Зерттеу нәтижелеріне қарай қылмыстық істер бойынша адвокат – қорғаушының қызметін зерттеу бөлігінде Қазақстанның заң ғылымын дамыту жағдайына қатысты қорытындылар жасалды.