К вопросу об обеспечении экологической безопасности в сфере недропользования. Жер қойнауын пайдалану саласындағы экологиялық қауіпсіздіктің сауалдары. - Yergobek., Sh. K.; Altayeva., K. J. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В статье рассмотрены вопросы обеспечения экологической безопасности в сфере недропользования. В статье также детально рассмотрен зарубежный опыт по определению размера ущерба. В целом нужно учесть, что недропользование является одним из наиболее сложных и рискованных отраслей экономики. При этом существуют угрозы в отношений окружающей среды. Отсутствие четких механизмов по определению размеров ущерба является важнейшей проблемой в данном направлении. Безусловно, при этом важно также учитывать и интересы бизнес сообщества. Экологические риски, которые таятся в сфере недропользования, безусловно, требуют определения четких механизмов обеспечения экологической безопасности. Мақалада жер қойнауын пайдалану саласындағы экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз ету сауалдары қарастырылған. Мақалада бұдан басқа шығынның көлемін айқындауда шетелдік тәжірибе жіті қаратырылған. Мұнда жер қойнауын пайдаланудың экономиканың ең күрделі, ең тәуекелді секторларының біріне жататындығын ескерген жөн. Әрине, бұл қоршаған ортаға қауіп төндіреді. Шығынның көлемін анықтаудың нақты механизмдерінің болмауы бұл саланың өзекті бағыттарының бірі болып отыр. Бұл ретте бизнес қауымдастықтың мүдделерін ескеру маңызды. Жер қойнауын пайдалану саласындағы тәуекелдер экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз етудің нақты механизмдерін талап етеді.