Қазақстан Республикасындағы шетел азаматтарының жерге құқықтары туралы заңнамаларды жетілдіру мәселелері. Проблемы совершенствования законодательства в области права на землю иностранных граждан в Республике Казахстан. - Yerkinbayeva., L. K.; Zhunusova., A. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Ғылыми мақалада Қазақстан Республикасындағы шетел тұлғаларының жерге құқықтары туралы заңнамаларды жетілдіру мәселелері қарастырылды. Зерттеу барысында анықталған еліміздегі жер заңнамаларының кемшіліктеріне тоқталып, шетел тұлғаларының жерге құқықтары туралы заңнамаларды жетілдіру үшін ұсыныстары талқыланды. ҚР-дағы шетел азаматтарына берілетін жерлердің құқықтық жағдайына талдау жүргізіп, шетел азаматтарына жерді пайдалануға байланысты мәселелерді шешу жолдары анықталды. В данной статье рассматриваются вопросы совершенствования законодательства в области права на землю иностранных субъектов. В процессе исследования были рассмотрены пробелы в национальном законодательстве в области права на землю иностранных субъектов и приведены рекомендации для их усовершенствования.Так же были обсуждены вопросы земельных прав иностранных граждан в Республике Казахстан и предложены пути решения проблем пользования землей в РК.