Налоги и их роль в формировании местного бюджета.Салықтар және олардың рөлі жергілікті бюджеттің құралымында. - Suleimanov., A. K. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В статье рассматривается общая характеристика налогов, а также налоговые поступления в местный бюджет.Выделены понятие налогов, узкое и широкое значение налогов, юридические и экономические признаки налогов, а также исследовано формирование местного бюджета. На основе Бюджетного Кодекса определены налоговые поступления в местный бюджет. Бұл мақалада салықтардың ұғымы ашылады, соның ішінде Қазақстан Республикасының заңнамасында берілген ұғым, сонымен қатар салықтардың белгілері, жергілікті бюджеттің құралымының тәртібі оқылады. Мақала авторы облыстық бюджетке, республикалық маңызы қаланың, астананың бюджетіне, аудандық (облыстық маңызы қаланың бюджетіне) бюджетке салық түсімдерін қарайды.