МЕЖДУНАРОДНО-ПРАВОВОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ ЭКОЛОГИЧЕСКОГО СОТРУДНИЧЕСТВА ПРИЧЕРНОМОРСКИХ ГОСУДАРСТВ - Салимгерей, А. А. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада аумақтық теңіздерге қатысты халықаралық экологиялық ынтымақтастықтың негізгі мәселелері анықталып, қарастырылған. Автор нақты материалдарды кешенді талдаудың негізінде қазіргі кезде Қара теңіз бассейнінің теңіз ортасын қорғау мәселесін шешуде жаңа әдістерді халықаралық-құқықтық бекіту қажеттілігінің туындағандығын дәлелдейді.