Жеке өмір, оның қол сұғылмаушылығы және құқық: ұғымдар арақатынасы. Частная жизнь, ее неприкосновенность и право: соотношение понятий. - Shegebayeva., A. R. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Аталған мақалада автормен жеке өмір, отбасы құпиясы, жеке құпия ұғымдарына жан-жақты талдау жасалып, оның қылмыстық-құқықтық тұрғыдан қорғалуына ерекше мән берілген. Сонымен қатар, осы салада өз үлестерін қосқан ғалымдардың ой-пікірлеріне және қажетті заңнама нормаларына сүйене келе, докторантпен азаматтардың жеке өміріне қол сұғылмаушылық ұғымының анықтамасын беруге талпыныс жасалған. В настоящей статье автор на основе всестороннего анализа категорий «частная жизнь», «семейная тайна», «личная тайна» и «личная жизнь» рассматривает особенности их уголовно-правовой охраны. Вместе с тем автором осуществлена попытка дать определение понятию «неприкосновенность частной жизни» путем анализа норм действующего законодательства и точек зрения, высказанных учеными по данной проблеме.