Қазақстанда азаматтық қоғамның қалыптасуының конституциялық негізі.Конституционные основы формирования гражданского общества в Казахстане. - Tauyekelova., N. B. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Ғылыми жұмыста заманауи Қазақстандағы азаматтық қоғамның қалыптасу процесіндегі ерекшеліктер қаралады. Автор ҚР Конституциясының негізгі ережелерін жан-жақты талдай отырып, еліміздегі азаматтық қоғамның белгілерін анықтайды. Сонымен қатар, әлеуметтік процестер легі мен азаматтық қоғам мен құқықтық қатынастардағы мемлекеттік органдардың арақатынасының құқықтық жүйесін қарастырады. Жүргізілген зерттеулер демократиялық құқықтық мемлекет пен азаматтық қоғам құру – Қазақстанның заманауи даму кезеңінің қажеттілігі екендігін көрсетеді. В статье рассматриваются особенности процесса формирования гражданского общества в современном Казахстане. Автор, анализируя основные положения Конституции РК, определяет признаки гражданского обшества.Также рассматриваются правовые системы, обеспечивающие поток социальных процессов и взаимодействие между гражданским обществом и органами государственной власти в рамках правового поля. Проведенное исследование позволяет утверждать, что создание демократического правового государства и гражданского общества – необходимость на современном этапе развития Казахстана.