Құқықтық мәңгілік мемлекетке білімді заңгер мамандар қажет. Вечному правовому государству нужны образованные специалисты-правоведы. - Agybayev., A. N. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сәйкес жоғары оқу орындарындағы студенттерге құқықтық тәрбие берудің әдістері көрсетілген. Қазақстан Республикасында құқықтық білім беруді жетілдірудің бірнеше ұсыныстары қарастырылған. Құқықтық тәрбие қоғам мүшелерінің құқықтық санасы мен құқықтық мәдениетін қалыптастырудағы мемлекеттік органдар мен қоғамдық ұйымдардың іс-әрекетінің көрінісі болып табылады. Мемлекет неғұрлым құқықтық тәрбиеге ерекше мән берсе, құқықтық сана, құқықтық мәдениет, құқықтық білім биік дәрежеден көрініс табады. Өйткені құқықтық сана, мәдениет, құқықтық ғылым – тәртіптің қайнар көзі, бастауы. В статье рассмотрены методы повышения уровня правового воспитания студентов высших учебных заведений.Предлагается ряд предложений по совершенствованию юридического образования в Республике Казахстан.Правовое воспитание является признаком деятельности государственных органов и общественных объединений, которые формируют правовую культуру и сознание общества. Чем больше государство будет уделять особое внимание развитию правового воспитания граждан, тем больше правовое сознание и правовая культура будут на высшем уровне, так как правовое сознание, культура, правовая наука – это источники порядка и дисциплины.