Пенитенциарлық қылмыстылықтың кейбір себептері және жағдайлары туралы. О некоторых причинах и условиях пенитенциарной преступности. - Malikova., Sh.; Sultanov., B. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада қылмыстылықтың бір түрі ретінде пенитенциарлық қылмыстылықтың себептері мен жағдайлары қарастырылған. Бас бостандығынан айыру орындарындағы қылмыстылықтың себептерінің ерекшеліктері айқындалып, пенитенциарлық қылмыстылықтың себептеріне жіктеу жүргізілген.Автор қасақана қылмыс жасауға негіз болатын жағдайларды екі топқа бөліп қарастырып, объективтік және субъективтік жағдайларды сипаттаған. В данной статье рассматриваются причины и условия пенитенциарной преступности. Анализируя особенности причин пенитенциарной преступности, автор проводит их классификацию. Автор раскрывая условия пенитенциарной преступности описывает объективные и субъективные условия их совершения.