ЖОҒАРЫ ОҚУ ОРЫНДАРЫ ІШКІ ҚАТЫНАСТАРЫН ҚҰҚЫҚТЫҚ РЕТТЕУ - Kayirbay, A. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Жоғары оқу орны ішкі қатынастарын нормативтік реттеуден бұрын, оларды терең талдаудан өткізу және құқықтық табиғатын тану қажет, ал бұл, өз кезегінде, қатынастар жиынтығын нормативтік, заңнамалық рәсімдеуге жататын және де білім алушының білім алу құқығы ғана емес, білім алушының, оқытушының білім беру саласындағы жалпы конституциялық құқықтары және бостандықтарымен айқындалатын ЖОО-ның академиялық бостандығы шегіндегі қатынастар ретінде классификациялауға мүмкіндік береді.